24. 09. 2021 ob 20:00, Kino Velenje

Oče - odpade!

Dogodki

FILMA ŽAL NE BOMO MOGLI PREDVAJATI ZARADI TEHNIČNIH TEŽAV. NAMESTO DRAME OČE SI OB 20. URI LAHKO V KINU VELENJE OGLEDATE DOKUMENTAREC GRETA. PROSIMO ZA RAZUMEVANJE!

Drama, 97 min (Velika Britanija, Francija)
Režiser: Florian Zeller
Igrajo: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell, Olivia Williams


Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Osemdesetletni Anthony vztrajno bojkotira vse poskuse hčerke Anne, da bi mu priskrbela negovalko. Anthony nepovratno drsi v demenco, kar ga navdaja s strahom, zmedenostjo in jezo. Mirno udobje zrelih let se zanj postopoma spreminja v kaotičen labirint neznanih obrazov in situacij, iz katerega ne zna. Anne je obupana, saj se z novim partnerjem seli v Pariz … Gledalec se znajde v glavi protagonista, ki obupano išče izgubljene koščke sestavljanke, da bi znova sestavil sliko svojega življenja. Pretresljiva drama, ki se poigrava z elementi trilerja in srhljivke, je Anthonyju Hopkinsu prinesla letošnjega oskarja za najboljšega igralca. Festivali, nagrade: oskar za najboljšega igralca in najboljši prirejeni scenarij; San Sebastián (nagrada občinstva), nagrada BAFTA za najboljšega igralca in najboljši prirejeni scenarij; nagrada BIFA za najboljši scenarij, igralca in montažo; nagrada goya za najboljši evropski film; štiri nominacije za zlati globus; Sundance; Toronto …