01. 07. 2021 ob , Drugo

Pikin veseli teden

Dogodki

Velenjčanka Ksenija Mikor je fotografinja, ki se "podpisuje" pod stotine odličnih fotografij, ki zaznamujejo podobe našega mesta že več kot desetletje. Redno fotografira tudi Pikin festival, ta v njenih očeh svojevrstno zaživi v podobah.

Utrinki in podobe malih otroških in velikih Pik, pa Pikecov - ki uživajo v prizoriščih, predstavah in animacijah, podobe animatorjev, gusarjev in seveda staršev, tako očijev gusarjev in pikastih mamic, svojevrstno pričarajo vzdušje največjega otroškega festivala v državi. V fotografijah žarijo veselje, brezskrbnost, druženje, svoboda, otroška brezskrbnost, zabava, barvitost in seveda vzgoja in kultura.

Razstava je na ogled v času uradnih ur v avli Mestne občine Velenje.

Skozi fotografije Ksenije Mikor Pikin festival vsem akterjem, obiskovalcem, organizatorjem in udeležencem ostane za zmeraj lep spomin, s fotografijami Ksenije Mikor pa slikovit izsek mladosti in igrivosti, za nekoga nostalgičen za druge pa vedno aktualen.
Fotografinja dodaja, da je teden otroškega festivala morda najbolj, srečen in barvit teden v mestu, izjemen tudi za fotografski objektiv.
M.Š.