30. 06. 2021 ob 20:00, Titov trg

Svi marš na ples, plesna predstava

Dogodki

Svi marš na ples je plesni hit, ki temelji na uspešnicah največje jugoslovanske rock skupine Bijelo Dugme. Zaplet je postavljen v namišljeno »omladinsko« delovno brigado med poletno akcijo sredi 80. let, kjer se srečujejo mladi iz vseh bivših republik Jugoslavije. 

Energija nastopajočih in njihova predanost sodobnemu plesu z glasbo Gorana Bregovića in domiselno koreografijo so zagotovilo za svežo in inovativno gledališko izkušnjo. Predstava je bila narejena v okviru plesne platforme Balkan Dance Project.

V primeru slabega vremena bo predstava naslednji dan, v četrtek, 1. 7. 2021., ob 20. uri.


Plesna zgodba vas bo potegnila v eklektični izmišljeni svet, v katerem pesmi te kultne zasedbe postanejo osnova za pripovedovanje zgodbe o nekem času in neki generaciji. Ker je tema večine njihovih pesmi ljubezen, so ljubezen in ljubezenski odnosi vseh vrst iztočnica predstave. 

Dramaturg predstave je Goran Golovko, gledališki režiser in izredni profesor na Akademiji za umetnost v Splitu. Pod koreografijo se podpisuje najvidnejši makedonski koreograf Igor Kirov, dobitnik številnih mednarodnih nagrad in priznanj na področju koreografije.

Koreografija: Igor Kirov
Dramaturgija: Goran Golovko
Glasba: Bijelo Dugme
Kostumografija: Amela Radan
Luč: Ahmić Amir

Plesalci: Mojca Majcen (SLO), Emir Fejzić, Teodora Radivojević, Zulejha Kečo, Branko Mitrović (BIH), Luka Živković, Jakša Filipovac,  Ana Kuzmanović (SRB) in Endi Schrotter (HRV)

Produkcija: Živimo Balet - Udruženje za afirmaciju baletne i savremene umetnosti Sarajevo, Festival Velenje in Balkan Dance Project 2021