06. 07. 2021 ob 20:00, Dom kulture Velenje

Večno samska, komedija

Dogodki

Čeprav včasih za zjokat, je samski stan ena velika komedija! Resnično, brez cenzure, odkrito, razkrivajoče, absolutno zabavno, s samskim srcem na dlani vam bo Tina Gorenjak razkrila vse neverjetne, a vendar resnične zgodbe svojih samskih let! Čeprav v šali pravi, da je zanjo samskost tragedija, se boste vi ob njeni zgodbi gotovo zjokali. Od smeha seveda!

Vstopnice (15 EUR) lahko kupite ali rezervirate na blagajni Festivala Velenje (3 898 25 90, vstopnice@festival-velenje.si).

Vedno bolj se zdi, da je samskost postala kuga 21.stoletja. Nekaj, pred čemer starši svarijo svoje otroke. Nekaj, pred čemer nas skušajo rešiti vse revije s svojimi ’10 nasvetov, kako ga zapeljati’ članki. Nekaj, kar je včasih res za zjokat. AMPAK … dokazali vam bomo, da je samski stan lahko ena velika komedija. In Tina Gorenjak ni edina, ki je solo. Spet. Še vedno! Je pa edina, ki vas bo ponosno peljala čez svojo tragikomično odisejado iskanja ljubezni, kjer je preizkusila vse. Vse! Spletni zmenki, hitri zmenki, slepi zmenki in zmenki, za katere bi bilo bolje, če bi bili tudi gluhi, ne samo slepi. V njej se boste našli samski, oddani, v zakompliciranem odnosu obtičani. Nenazadnje je to tema, s katero smo vsaj na eni točki v življenju soočeni vsi. Tema, ki nas vse malo plaši, hkrati pa se dotika vsakogar izmed nas. Ko se nas ne dotika nihče drug. 

Tekst: TINA GORENJAK in TANJA KOCMAN
Režija: TIJANA ZINAJIĆ
Kostumografija: MATEJA BENEDETTI
Scenografija: ŽIGA FLAJNIK
Glasbeni aranžmaji: RUDOLF GAS