_global/camera/alt

Festival VelenjePippi's Longstocking festivalPika miga


Pika miga

Revija najboljših otroških plesnih skupin Slovenije

Na prireditvi Pika miga se s plesnimi miniaturami predstavljajo izbrane slovenske otroške plesne skupine. Plesni program je izbrala in vsebinsko uredila državna selektorica za ples pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti Petra Pikalo. Izbrala je ustvarjalno zanimive in vedre koreografije v izvedbi plesalk in plesalcev, starih od 8 do 15 let, ki  prihajajo iz vse Slovenije in posvečajo velik del svojega prostega časa plesnim treningom in plesnemu ustvarjanju.

Pika je nagajiva, zvedava, zabavna in neustrašna deklica. Razganja jo od življenja in postavi se lahko ob bok vsemu. Išče pikaste ideje in dogajajo se ji nadvse zanimive stvari.


Tako kot Pika tudi mladi plesalci s svojimi mentoricami in mentorji vsako leto iščejo nove ideje za svoje plese. Ideje črpajo iz življenja kajti tudi njim se dogajajo izredno zanimive stvari. Pa tudi manj zanimive, velja vse. Iz vsega lahko nastane ples.
Pika tudi zelo rada pleše, tako po svoje, in prav tako kot mlade plesalke in plesalci, ki jih boste videli v Pikinem plesnem programu, z gibi izraža čustva, doživetja in svoje nore ideje pa tudi zgodbe o svojih doživetjih, sanjah in željah. Pri vsem tem pa lahko prav vsi, tako tisti, ki plešejo in tisti, ki gledajo, nadvse uživajo.

Organizatorji: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), območna izpostava Velenje in Pikin festival Velenje

_global/postcard/alt

 

_global/postcard/alt

 

_global/postcard/alt

 

 
Production: AV studio