29. 12. 2019 ob 19:30, Drugo

Hotel

Dogodki

Cirque Éloize v svojih studiih Dalhousie Station in po vsem svetu snuje, koreografira in producira dogodke za poslovne, zasebne ali državne stranke. V raznovrstnih kontekstih in na različnih prizoriščih sveta je skupina izvedla več kot tisoč šeststo dogodkov po meri.
»V zadnjih petindvajsetih letih je bil naš gledališki studio ves svet, prostor umetniškega ustvarjanja, izkušenj in čustvovanj, hoteli, v katerih smo bivali, pa naš drugi dom.« To je bila ključna misel ustvarjalcev in članov skupine Cirque Eloize pri snovanju jubilejne predstave Hotel, ki je nastala ob praznovanju 25-letnice delovanja danes ene največjih cirkuških atrakcij. Hotel je zgodba o nekem kraju, prepolnem zgodb, o prostoru, v katerem se z ljudmi srečamo praviloma enkrat in nikoli več, pa še to zgolj za hip. Hotelsko osebje – od pikolovskega Majordoma in sobarice Soubrette do junaškega hišnika in njegovega neločljivega psa Carpette – je zaupen očividec vseh teh življenjskih zgodb čudaških, samosvojih in vseh po vrsti zanimivih posameznikov: zapuščene neveste iz vrhnjega nadstropja, prismojenega turista, poslovneža v dirki s časom, nemogočih dvojčkov … Hotel je radosten vmesni postanek, kjer se usode križajo, trkajo in zoperstavljajo dovolj dolgo, da porodijo anekdote in spomine.

Umetniki nam to intimno zatočišče razgrnejo z akrobacijami, dramatičnostjo, plesom, živo glasbo in komiko, ki deluje kot vezni člen. Osupljive pripetljaje razkriva pogled v hotelsko preddverje, katerega notranjost prehaja od dekorja dvajsetih let 20. stoletja do futurističnega oblikovanja štiridesetih let 21. stoletja – z občasnimi utrinki sedemdesetih.

Akrobatska predstava modernega cirkusa, Veličastnih 7
Cirque Éloize
Umetniški vodja: Jeannot Painchaud
Režija: Emmanuel Guillaume
Glasba: Éloi Painchaud
Predstavo si bomo ogledali v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.