25. 01. 2020 ob 20:00, Dvorana Center Nova

Zvezdana Novaković & Roya Saxophone Quartet

Dogodki

Zvezdana Novaković je glasbenica, harfistka, komponistka in pevka, ki raziskuje zmožnosti svojega ustvarjanja v klasičnih, jazzovskih kot tudi v tradicionalnih glasbenih oblikah (bolgarski vokalni tehniki odprtega glasu). Tokrat se občinstvu predstavlja v sodelovanju z ženskim kvartetom saksofonov - Roya Saxophone Quartet.

Zvezdana Novaković je mlada umetnica, harfistka, komponistka in pevka, ki raziskuje zmožnosti svojega ustvarjanja tako v klasičnih in jazzovskih oblikah kot tudi v tradicionalnih (bolgarski vokalni tehniki odprtega glasu) in drugih. Je performerka, ki sodeluje tudi v gledaliških predstavah in performansih z Jernejem Lorencijem, Karmino Šilec, Svetlano Makarovič, skupino Laibach, Vaskom Atanasovskim in drugimi. Deluje kot gostja v slovenskih gledališčih: SNG Drama Ljubljana, SNG Maribor, Lutkovno gledališče Ljubljana in Lutkovno gledališče Maribor. Sodeluje v mnogih domačih in mednarodnih glasbenih projektih.
ROYA Saxophone Quartet je zasedba z izrazito multikulturno identiteto, ki jo krasi pestrost tradicije, izkušenj in vrednot. Glasbenica je v sestav spojila ljubezen do klasičnega saksofona in komornega muziciranja z željo, da širšemu občinstvu na vrhunski ravni predstavijo repertoar za klasični saksofon, in to v edinstvenem sestavu, kot je ženski kvartet saksofonov. V svojih projektih se odmikajo od ustaljenih poti z iskanjem drugačnih glasbenih žanrov in oblik izražanja.

Projekt »Slovenia voices«

Zvezdana Novaković – vokal

Roya Saxophone Quartet:
Petra Horvat – sopranski saksofon
Weronika Partyka – altovski saksofon
Betka Bizjak Kotnik – tenorski saksofon
Jovana Joka – baritonski saksofon