17. 03. 2020 ob 19:30, Glasbena šola Velenje

PRESTAVLJENO - Nikola Pajanović, violina

Dogodki

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega centra za javno zdravje v zvezi z virusom SARS-CoV-2 (COVID-19) je abonmajski koncerta violinista Nikole Pajanovića, ki je predviden za 17. marec 2020 ob 19.30 v Glasbeni šoli Velenje, PRESTAVLJEN. O terminu nadomestnega koncerta bodo abonenti obveščeni.

Na zadnjem abonmajskem koncertu bomo slišali odličnega mladega violinista Nikolo Pajanovića. Nikola ima kljub mladosti za sabo mnogo nastopov, na katerih je pokazal svojo izjemno nadarjenost in veselje do glasbe. Pred dvema letoma je najprej zmagal na slovenskem izboru za Evrovizijske mlade glasbenike, se nato v Edinburghu uvrstil v finale tega prestižnega tekmovanja ter nastopil z BBC Škotskim simfoničnim orkestrom in dosegel drugo nagrado.
Ob 19. uri vabljeni na predkoncertni klepet z nastopajočim umetnikom.

Pajanović je trenutno študent tretjega letnika Akademije za glasbo v Ljubljani v razredu prof. Gorjana Košute. Za izjemne uspehe je leta 2015 prejel Škerjančevo nagrado, lani pa je prejel tudi Prešernovo nagrado Akademije za glasbo za izjemne dosežke na mednarodnih glasbenih tekmovanjih in koncertnih odrih.