17. 02. 2020 ob 19:30, Dom kulture Velenje

Tih vdih

Dogodki

V predstavi Tih vdih se leto po očetovi nepričakovani smrti zberejo člani odtujene družine, mati in njeni trije otroci z dvema partnerjema, da bi najmlajši hčeri, ki jo kličejo Tamala, dali čim več nasvetov pred začetkom študija. Sestra Petra in brat Marjan sta od Tamale starejša več kot 10 let, nedavna izguba očeta pa jih je vse zelo prizadela. Petra s fantom Janezom kljub ljubečemu razmerju, polnem duhovitosti, preživlja žalostno, še nerazkrito zgodbo. Marjan še vedno živi doma in je tudi zaradi nekdanje partnerice Maje, matere njegovega otroka, le senca tega, kar je bil nekoč ...

Večkrat nagrajeni pisatelj, filmski in gledališki režiser ter scenarist Nejc Gazvoda, eden najbolj prepoznavnih glasov svoje generacije, v dramskem besedilu Tih vdih nadaljuje raziskovanje družinskih tem. Gazvodo zanima slovenska družinska celica, prav tako pa tudi izgubljenost in brezperspektivnost generacije, ki ji pripada.

Avtor: Nejc Gazvoda

Mestno gledališče ljubljansko

Režija: Nejc Gazvoda

Igrajo: Mirjam Korbar, Jure Henigman, Ajda Smrekar, Matej Puc, Lara Wolf

Režiser Nejc Gazvoda je prejel nagrado Slavka Gruma za dramsko besedilo na letošnjem Tednu slovenske drame v Kranju, igralka Mirjam Korbar pa igralsko nagrado Duše Počkajeve, ki jo podeljuje Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS), za vlogo Katarine v predstavi Tih vdih. Predstava je uvrščena v tekmovalni program letošnjega Borštnikovega srečanja.

 

Predstava traja 120 minut in ima odmor.