21. 03. 2020 ob 10:30, Dom kulture Velenje

PRESTAVLJENO - La Fontainove basni

Dogodki

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega centra za javno zdravje v zvezi z virusom SARS-CoV-2 (COVID-19) je predstava PRESTAVLJENA. O nadomestnem terminu vas bomo obveščali sproti preko naše spletne strani (www.festival-velenje.si) in Facebook profila Festival Velenje.

Ker lev ne požre majhne miške, ki ga je nekoč zmotila pri počitku, je izdatno poplačan, ko ga ta reši iz mreže, v katero se je ujel. Nezadovoljna in premalo samozavestna vrana se okiti s perjem pava in se postavlja pred drugimi vranami in pavi, a namesto občudovanja doživi le prezir. Zajec je zaradi norčevanja iz veliko počasnejše želve sprejel tekmovalni izziv v teku in zaradi podcenjevanja – izgubil.

Glasba: Aleksandra Naumovski Potisk
Scenarij in režija: Saša Potisk
Koreografija: Luka Žiher
Plesalca: Urša Vidmar, Petar Đorčevski
Igralec: Jan Bučar

Predstava traja 45 minut.

La Fontainove basni so baletna predstava za otroke vseh starosti. Vsebinsko se predstava naslanja na basni Jeana de La Fontaina. Za uprizoritev so izbrane tri, in sicer Miška in lev, Nečimrna vrana ter Zajec in želva. Balete povezuje igralec v vlogi samega La Fontaina, ki basni predstavi in spregovori tudi o nauku vsake od njih. Zgodbe so nato uprizorjene s plesom oz. gibom.