20. 06. 2020 ob 10:30, Dom kulture Velenje

La Fontainove basni

Dogodki

Glasba: Aleksandra Naumovski Potisk
Scenarij in režija: Saša Potisk
Koreografija: Luka Žiher
Plesalca: Urša Vidmar, Petar Đorčevski
Igralec: Jan Bučar
Predstava traja 45 minut.

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ bo za predstavo veljal prilagojen sedežni red samo za abonente. za abonente pripravljamo nov sedežni red za predstavo, prejeli bodo nove vstopnice samo za to predstavo, saj moramo po normativih zagotavljati distanco v prireditvenem prostoru – v veliki dvorani.

La Fontainove basni so baletna predstava za otroke vseh starosti. Vsebinsko se predstava naslanja na basni Jeana de La Fontaina. Za uprizoritev so izbrane tri, in sicer Miška in lev, Nečimrna vrana ter Zajec in želva. Balete povezuje igralec v vlogi samega La Fontaina, ki basni predstavi in spregovori tudi o nauku vsake od njih. Zgodbe so nato uprizorjene s plesom oz. gibom.
Ker lev ne požre majhne miške, ki ga je nekoč zmotila pri počitku, je izdatno poplačan, ko ga ta reši iz mreže, v katero se je ujel. Nezadovoljna in premalo samozavestna vrana se okiti s perjem pava in se postavlja pred drugimi vranami in pavi, a namesto občudovanja doživi le prezir. Zajec je zaradi norčevanja iz veliko počasnejše želve sprejel tekmovalni izziv v teku in zaradi podcenjevanja – izgubil.