11. 05. 2019 od 8:00 do 13:00, Titov trg

Pomladni sejem

Dogodki

Pomlad že trka na vrata! Prihaja čas za pripravo vrta, rožnih gredic, sadovnjaka …

Zato vas vabimo, da se nam pridružite na Pomladnem sejmu na Titovem trgu, ki bo v soboto, 11. maja 2019, med 8. in 13. uro.

Tema letošnjega sejma je URBANO VRTNARJENJE in na to temo bomo pripravili bogato ponudbo: kulturni program, izobraževalni program – trende zasaditev, otroške ustvarjalnice, poskrbeli bomo tudi za zanimivo kulinarično ponudbo.

Novost bo Izobraževalni kotiček v Galeriji Velenje, kjer bodo obiskovalci lahko prisluhnili predavanjem in predstavitvam homeopatije, permakulture in bio oglja za slovenske vrtove, spoznali bodo samooskrbni zelenjavni vrt za vrtičkarje nove dobe, predstavljene pa bodo tudi olla posode, najbolj učinkoviti vlažilci rastlinskih korenin. Brezplačna strokovna predavanja bo organiziral Lončarski center Bahor (Sejem urbanega vrtnarjenja KALI), katerega poslanstvo je širjenje vrtnarskih znanj ter spodbujanje samooskrbnega vrta in razvoja ekološkega vrtnarjenja.
KUD Gambatte bo na sejmu ponudil obiskovalcem tudi nekaj izdelkov otrok v zameno za dobrodelne prispevke, ki jih bodo namenili Odboru za pomoč občankam in občanom Mestne občine Velenje.

V bližnjih kulturnih ustanovah in na trgu bo tudi vrsta razstav, drugih predstavitev in delavnic, ki bodo polepšale in popestrile pomladno sobotno dogajanje.

Program na odru

9:00 Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje in Pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje
9:50 Folklorna skupina Kresničke OŠ Gustava Šiliha
10:00 Pozdrav župana Mestne občine Velenje Bojana Kontiča
10:10 Nastop otroškega pevskega zbora Vrtca Velenje - enota Lučka/OPZ Regratove lučke
10:30 Glasbeni nastop Plesnega studia N
11:15 Plesno-glasbeni nastop KD Međimurje Velenje (tamburaška skupina)
11:50 Plesni nastop Grajskih gospodov iz Šaleka

Otroške ustvarjalnice

9:00 – 13:00 MZPM Velenje: Ustvarjalne delavnice na temo Urbano vrtnarjenje
9:00 – 13:00 KUD Gambatte: Ustvarjalne delavnice na temo Maj v glini


Izobraževalni kotiček/Galerija Velenje

10.00 Homeopatija, permakultura in bio Oglje za slovenske vrtove: Krepitev in zdravljenje rastlin ter zemlje, predavanje z demonstracijo uporabe bio oglja pri setvi in sajenju rastlin. Predava: Bojca Januš
11:00 Samooskrbni zelenjavni vrt za vrtičkarje nove dobe: Katere zelenjadnice so dobri sosedje na vrtu? Kako naredit načrt za kolobarjenje na vrtu in kako kolobarjenje sploh poteka? Kdaj na vrtu sadimo? Kakšne so pravilne razdalje med sadikami? Koliko rastlin sploh potrebujemo, da bo dovolj za vse člane gospodinjstva? In koliko nam jih velikost vrta sploh dopušča?  Odgovore na ta in podobna vprašanja lahko dobite z uporabo mobilne aplikacija Posadi.si. Predava: Tilen Blažica
12:00 OLLA posode, najbolj učinkovit vlažilec rastlinskih korenin: Ali veste, da z uporabo Olla posod prihranite do 70% vode? Ali veste, da z uporabo Olla posod za isti učinek porabite polovico manj gnojil in mineralov? Kako jih izdelamo in kako jih uporabljamo, vam bo predstavil Igor Bahor.


Za letošnji Pomladni sejem so prijave že zapolnjene, prijava ni več možna.

Za več informacij smo vam na voljo na telefonski številki 03 898 25 81.

Sejem organizirata Festival Velenje in Mestna občina Velenje s soorganizatorji.

Prijazno vabljeni, da se nam pridružite s svojo bogato ponudbo!

V primeru slabega vremena sejem odpade!