Skip to content
banner image

12. 07. 2024 ob 21:00, Titov trg

Psihomodo Pop

banner image

Dogodki

Psihomodo Pop so bili ustanovljeni leta 1983, z bliskovito hitrostjo pa so zavzeli vse države nekdanje Jugoslavije. Z navdihom skupin Rolling Stones, Iggy & The Stooges, Lou Reed, Velvet Underground, T. Rex, The Vibrators in Ramones so se zarisali na zemljevid najboljšega rock'n'rolla nekdanje skupne države. Njihov prvi album “Godina zmaja”, izdan leta 1988, je zasedbo nemudoma povzdignil v status vodilne skupine takratne rock scene, "Ja volim samo sebe" pa je bila po mnogih časopisnih anketah razglašena za pesem leta. Leta 1990 so se odpravili na turnejo po takratni Sovjetski zvezi, kjer so razprodali kar 60 koncertov, leto pa so okronali z nastopom s svetovno znanimi Ramones na koncertih v Ljubljani in Zagrebu. Za seboj imajo Psihomodo Pop že impresivnih 10 studijskih albumov, za predzadnji album »Ćiribu Ćiriba« so tudi prejeli nagrado Porin za album leta.

Psihomodo pop oder zatresejo s surovo močjo rock'n'rolla s svojimi največjimi uspešnicami kot so: »Frida«, »Kad sam imao 16«, «Osjećam se haj, mozak baj, baj«, »Natrag u garažu«, »Telegram Sam«, »Ramona« in »Ja volim samo sebe«. Fantje, ki so znani po ognjevitih in prepričljivih odrskih nastopih, so glasbo rock'n'rolla pretvorili v življenjski stil. Z markantnim frontmanom Davorjem Gobcem na čelu, na odru ustvarijo posebno atmosfero s katero so si pridobili privrženo občinstvo.

Za leto 2024 Psihomodo pop napovedujejo nov studijski album, izid monografije ter dokumnetarnega filma o 40 letni zgodovini benda.