Skip to content
banner image

23. 03. 2024 ob 17:00, Kino Velenje

Okronana, film o Magdaleni Gornik

banner image

Dogodki

Slovenski dokumentarni film, 40 min (Slovenija)
Režija: Elza Rebol
Igrajo: Gala Vrezec, Sara Gorše, Admir Babić, Urška Voglar, Maja Morela

Na velika platna prihaja nov slovenski film filmske produkcije Studio Siposh. Tokrat o mistikinji z Gore pri SodražiciMagdalena Gornik je bila deklica iz preproste kmečke družine, ki je skozi mladost doživljala videnja, pojavile so se ji stigme, poleg tega pa je več kot 40 let živela brez hrane. Mistikinja 19. stoletja je bila v cerkvenih krogih dolgo pozabljenja. Filmska ekipa sporoča:
»Namenjen je vsem – tistim, ki poznajo Magdaleno Gornik in se ji že priporočajo, pa tudi takim, ki je še niso slišali zanjo. Upamo, da bomo s filmom uspeli približati njeno življenje in poslanstvo predvsem tistim, ki je še ne poznajo ali pa so samo nekje zasledili njeno ime, a še ne vedo v polnosti, kakšno zanimivo življenje je imela.«
Preprosta deklica iz kmečke družine sredi 19. stoletja pri 12 letih stopi na pot mistike in trpljenja. Sprejela je odločitev, da bo svoje življenje darovala Bogu ter na poseben, mističen način trpela in zadoščevala za grehe. Kljub nasprotovanju okolice in težavam je Magdalena ostala zvesta Bogu in svojemu poslanstvu. S svojim zgledom in sporočilom spreobrnjenja nas vabi k veri ter nam kaže, kako sprejeti trpljenje, ki nas doleti v življenju, in v njem najti smisel ali celo lepoto.