Skip to content
banner image

15. 03. 2024 ob 20:15, Kino Velenje

Jama

banner image

Dogodki

Slovenska komična kriminalna grozljivka, 71 min 
Režija: Dejan Babosek
Igrajo: Ali R. Taha, Darja Krhin, Jan Predan Zvonar, Katja Fašink, Lea Cok, Marko Plantan

Kevin in Mia sta goljufa, neke vrste sodobna Bonnie & Clyde, ki zapeljujeta in ropata ženske, bogate, ločenke in vdove. Zaradi Kevinovega ogromnega seksualnega apetita in Miine bolestne ljubosumnosti se jima ponesreči rop bogate zapeljivke Eme. V prepričanju, da sta jo ubila, se odpeljeta globoko v oddaljeni gozd, kjer nameravata zakopati njeno truplo. Medtem, ko kopljeta jamo se Ema prebudi in zbeži, Kevin in Mia se odpravita v lov nanjo. Prične se igra mačke in miši, boj za življenje in smrt, a nič ni, kakor se na prvi pogled zdi.

Jama je črna komedija, ki se prepleta z elementi kriminalke, sphagetti westerna in grozljivke – slasherja. Gre za koktejl filmskih žanrov, ki niso ravno značilni za slovenski film, a ravno zato primerni za slovenskega gledalca, ki želi v slovenskem filmu videti nekaj svežega in drugačnega. Inspiracija za ustvarjalce so bili predvsem filmi Quentina Tarantina, Roberta Rodrigueza, Sergia Leoneja in eksplotacijski ameriški žanrski filmi sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Festivali, nagrade: Na 23. Festivalu slovenskega filma je osvojil 2 nagradi, vesno za najboljši film po izboru občinstva in vesno za posebni dosežek.

Film ni primeren za otroke in mladoletnike do 16. leta starosti.