Skip to content
banner image

10. 02. 2024 ob 17:00, Kino Velenje

Aquaman in izgubljeno kraljestvo

banner image

Dogodki

Akcijski fantazijski pustolovski film, 115 min (ZDA)
Režija: James Wan
Igrajo: Jason Momoa, Ben Affleck, Patrick Wilson, Yahya Abdul-Mateen II, Dolph Lundgren, Temuera Morrison, Nicole Kidman, Jani Zhao

Režiser James Wan in sam Aquaman - Jason Momoa se vračata skupaj s Patrickom Wilsonom, Amber Heard, Yahyo Abdul-Mateenom II in Nicole Kidman v nadaljevanju uspešnice Aquaman iz leta 2018, ki globalno velja za najbolj dobičkonosen DC film vseh časov: Aquaman in izgubljeno kraljestvo.

Jason Momoa igra Arthurja Curryja / Aquamana, ki zdaj usklajuje svoje dolžnosti kralja Atlantide in novopečenega očeta.

Ker prvič ni uspel premagati Aquamana, se Črni Manta, ki ga še vedno žene potreba po maščevanju očetove smrti, ne bo ustavil pred ničemer, da bi ga uničil enkrat za vselej. Tokrat je Črni Manta močnejši kot kadarkoli prej, saj poseduje moč mitskega črnega trizoba, ki sprošča starodavno in zlonamerno silo. Da bi ga premagal, se Aquaman obrne na svojega brata Orma, nekdanjega kralja Atlantide, da bi z njim sklenil malo verjetno zavezništvo. Skupaj bosta morala pozabiti na razlike med njima, če bosta želela zaščititi kraljestvo in rešiti Aquamanovo družino ter svet pred nepopravljivim uničenjem.