Skip to content
banner image

08. 09. 2023 ob 20:00, Kino Velenje

Zvok svobode

banner image

Dogodki

Akcijska biografska drama, 131 min (MEH, ZDA)
Režija: Alejandro Monteverde
Igrajo: Jim Caviezel, Bill Camp, Cristal Aparicio, Javier Godino, Mira Sorvino, Lucás Ávila, Yessica Borroto Perryman, Manny Perez

"Zvok svobode je klic", pravi režiser Alejandro Monteverde, ki je scenarij za film začel pisati že leta 2017, potem ko je na televiziji spremljal oddajo na temo trgovine z otroki. "Po ogledu nisem mogel spati," je povedal v intervjuju za Vanity Fair. "Vedel sem za trgovino z ljudmi, enostavno pa o trgovini z otroki za namene spolnega izkoriščanja nisem bil ozaveščen." Monteverde je izvedel za Tima Ballarda, nekdanjega zveznega agenta, ki je tudi glavni junak filma. Ballard je ustanovitelj neprofitne organizacije Operation Underground Railroad (OUR), ki se ukvarja z reševanjem otrok s trga trgovine z ljudmi. V filmu ga upodobi igralec Jim Caviezel, ki je najbolj znan po vlogi Jezusa Kristusa v filmu "Kristusov pasjon" iz leta 2004. Režiser je tudi povedal: "Zvok svobode je inspirativna zgodba o pravem junaku. Iz kinodvorane odideš poln upanja."

Zvok svobode, ki temelji na neverjetni resnični zgodbi, prinaša razsvetljen vpogled v eno najtemnejših tematik današnjega časa. Potem, ko zvezni agent reši mladega fanta pred neusmiljeno trgovino z otroki, ugotovi, da je njegova sestrica še vedno v ujetništvu, kar ga popelje na nevarno misijo njenega reševanja. Čas se izteka, zato pusti svojo službo in odpotuje globoko v kolumbijsko džunglo, da bi deklico osvobodil usode, hujše od smrti.

Film temelji na neverjetni resnični zgodbi nekdanjega zveznega agenta Tima Ballarda, ki postane aktivist in borec proti trgovini z otroki in njihovemu izkoriščanju. Film vas popelje na čustveno potovanje, ki vam odpre oči in pusti pečat v vašem srcu in umu. Ta izjemno močan film je dokaz moči človeške volje in odločnosti, da se zagotovi pravica tistim, katerih glas ni slišan.

Film neustrašno razkriva surovo resničnost globalne problematike trgovine z ljudmi in se njeni pretresljivi naravi ne izogne. Sound of Freedom je prejel odlične kritike in ocene na spletu, kar glede na njegovo močno izvedbo, prepričljivo zgodbo in neomajno predanost ozaveščanja o trgovini z ljudmi, ni presenetljivo. Gre se za nepozabno kinematografsko izkušnjo, ki vas bo spodbudila k akciji.