Skip to content
banner image

05. 09. 2022 ob 19:00, Dom kulture Velenje

Večer s častno pokroviteljico Pikinega festivala Janjo Garnbret

banner image

Dogodki

Častna pokroviteljica 33. Pikinega festivala je najboljša slovenska športnica JANJA GARNBRET. Skozi pogovor z Bojano Špegel boste Janjo lahko pobližje spoznali, Pika pa jo bo iz častne pokroviteljice spremenila v novo Pikino ambasadorko, ki bo svet obrnila od zgoraj navzdol in še počez.

Janja se je s plezanjem prvič srečala na začetku osnovne šole. Prvi osvojeni vrhovi so bili vrhovi dreves, omar in ostalih kosov pohištva v domači hiši v Šmartnem pri Slovenj Gradcu. Prava Pika, že od malih nog, kajne? Spontanemu začetku osvajanja višav je sledil vpis v plezalni tečaj, kjer se je spoznala s pravo steno in oprimki. Od tedaj neustavljivo niza svoje uspehe.

Šestkratna svetovna prvakinja je pri 23-ih letih zbrala že 32 zmag v svetovnem pokalu v športnem plezanju (ko to berete, je najbrž številka še večja). Toliko zmag ni osvojil še nihče v svetovnem pokalu v športnem plezanju. Bero vrhunskih športnih dosežkov je dopolnila z olimpijsko zlato medaljo. Velja za najboljšo športno plezalko na svetu.

Ker Pika velja za najmočnejšo deklico na svetu, je Janjo z navdušenjem povabila na 33. Pikin festival, da se končno srečata in pomerita moči. Le katera bo močnejša?