07. 05. 2022 od 8:00 do 13:00, Titov trg

Pomladni sejem - ODPOVEDANO

Dogodki

Pomlad že trka na vrata! Prihaja čas za pripravo vrta, rožnih gredic, sadovnjaka … Vabimo, da se nam pridružite na Pomladnem sejmu na Titovem trgu. Poskrbljeno bo za bogat kulturni program, dražbo šopkov in otroške ustvarjalnice.

V kulturnem programu se bodo predstavili Mlajši pihalni orkester Glasbene šole Fran Korun Koželjski Velenje, folklorna skupina Šmentana muha OŠ Gustava Šiliha Velenje, Otroški pevski zbor Vrtca Velenje, Plesni studio N, Plesna šola Spin, KD Međimurje Velenje, zaplesala pa bo tudi Grajska gospoda iz Šaleka. Ob 10. uri bo obiskovalce sejma pozdravil tudi župan Mo Velenje Peter Dermol. V bližnjih kulturnih ustanovah in na trgu bo tudi vrsta razstav, drugih predstavitev in delavnic, ki bodo polepšale in popestrile pomladno sobotno dogajanje.

Pred avlo Doma kulture Velenje bomo pripravili dobrodelno dražbo šopkov, ki jih bo za ta namen ustvaril priznan velenjski florist Simon Ogrizek v sodelovanju z Univerzo za III. življenjsko obdobje Velenje. Sredstva, ki jih bomo zbrali s prodajo šopkov, bomo namenili za pomoč prebivalcem Ukrajine, ki so se zaradi vojne znašli v hudih stiskah.

MO Velenje bo obiskovalcem sejma podarila semena sončnic.