04. 05. 2022 ob , Drugo

Odprta ulica: Začasna prometna ureditev na Rudarski

Dogodki

Mestna občina Velenje namerava v naslednjih letih prenoviti Rudarsko cesto, zato bomo pilotno preizkusili začasno prometno ureditev med 4. in 17. majem. Na ta način bomo preverili, kaj se ob spremenjeni prometni ureditvi zgodi s prostorom in prometom in kako načrte za prenovo izboljšati.

Rudarska cesta je pomembna mestna ulica v Velenju, zato naj bo bolj varna, manj hrupna in obremenjena z avtomobili, bolj zelena, privlačna in prijetna za vse udeležence v prometu, obiskovalce in stanovalce.  

V času začasne prometne ureditve se bodo odvili različni dogodki. Poleg tega bo vsak dan med tednom od 10. do 12. ure in od 16. do 18. ure, v soboto od 10. do 12. ure in v nedeljo od 15. do 17. ure na ulici stojnica, kjer bomo sprejemali mnenja o začasni ureditvi.

Projekt začasne ureditve Rudarske ceste je del projekta LIFE IP CARE4CLIMATE (LIFE17 IPC/SI/000007), ki je integralni projekt, sofinanciran s sredstvi evropskega programa LIFE, sredstev Sklada za podnebne spremembe in sredstvi partnerjev projekta.