01. 05. 2022 od 11:00 do 17:00, Drugo

Prvi maj na Graški Gori

Dogodki

Tradicionalno prvomajsko srečanje na Graški Gori že vrsto let simbolno poveže vse generacije občank in občanov našega okolja v prijetnem druženju in izkazovanju odločne pripadnosti plemenitim vrednotam dela, solidarnosti in pravičnosti. V programu bodo sodelovali Pihalni orkester Premogovnika Velenje, MoPZ DU Velenje in ansambel Pajdaši. Slavnostni govornik bo župan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Slavnostni nagovor pa bo imel tudi predstavnik sindikatov, in sicer Goran Lukić, predsednik društva Delavska svetovalnica.

Za udeležence prvomajskega srečanja bo na voljo golaž in brezplačen avtobusni prevoz (krožna vožnja vsakih 30 minut od 8. ure naprej s postaj Pesje - Gorica - Bevče - Pošta Velenje - Prešernova ulica - Rudarski dom - Graška Gora; povratek po 13. uri).

Obiskovalke in obiskovalce vabimo, da se podajo tudi na tradicionalen pohod na Jesenjakov vrh. Prvim 30 obiskovalcem, mlajšim od 20 let, ki bodo po 11.30 osvojili Jesenjakov vrh, bomo podarili brezplačno vstopnico za majski koncert skupin Joker out in Siddharta na Visti. Ostali bodo tradicionalno prejeli prvomajski kuli. 

Med 10. in 17. uro si boste lahko brezplačno ogledali Spominski park in sobo, posvečeno prihodu 14. divizije na Štajersko.