20. 11. 2021 od 11:00 do 13:00, Dom kulture Velenje

Haiku - ljubiteljski besedni pouk

Dogodki

Vse ljubitelje poezije vabimo, da se nam v soboto, 20. 11. 2021, ob 11. uri v mali dvorani Doma kulture Velenje pridružite na družabnem srečanju haiku poezije z naslovom Haiku - ljubiteljski besedni pouk. Vpogled v eno najbolj jedrnatih pesniških oblik na svetu - stoletja star japonski haiku, ki predstavlja enkraten vtis, trenutek življenja, vam bo predstavila Vojka Miklavc.

Haiku - ljubiteljski besedni pouk bo posvečen druženju in ustvarjanju z besedami, igranju z jezikom, razmisleku o izbiri besed ter ustvarjanju globljega pomena z uporabo le sedemnajstih zlogov. Po uvodni predstavitvi te edinstvene poezije, tradicionalno izvedene v orientalskem duhu, vas bomo izzvali, da se tudi sami preizkusite v premetavanju in sestavljanju besed in ustvarite svoj lasten haiku. Srečanje bomo zaključili s sprehodom skozi vaše na novo ustvarjene pesniške oblike.

Prijave do zapolnitve mest zbiramo do četrtka, 18. 11. 2021, na info@festival-velenje.si.

Vabljeni v pesniški svet in v igro besed!


Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let, pri čemer je potrebno predložiti tudi veljaven osebni dokument, ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. Obvezna je uporaba kirurških ali FFP2 mask.