21. 11. 2021 ob 19:00, Kino Velenje

Večni

Dogodki

Znanstvenofantastična pustolovščina, 157 minut (ZDA)
Režija: Chloe´ Zhao
Igrajo: Gemma Chan, Richard Madden, Kumail Nanjiani, Salma Hayek, Angelina Jolie, Lia McHugh, Brian Tyree Henry, Lauren Ridloff, Barry Keoghan, Don Lee

Za ogled predstave in vstop na prizorišče je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 12 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjŠtevilo mesto je omejeno.


Nov Marvelov film o superjunakih, ki so se skrivali tisoče let in se morajo ponovno združiti, da bi skupaj z ljudmi rešili in ohranili življenje na zemlji. Prihaja 10 novih superjunakov, ki jih do sedaj še nismo videli na velikem platnu.
Večni so nesmrtni heroji iz drugega vesolja, iz oddaljenega planeta Olympia, ki so varovali Zemljo že od pradavnine. Ko se pošastna bitja, imenovana Devianti, za katere je veljalo, da so že dolgo poražena, ponovno pojavijo, so Večni prisiljeni, da se ponovno združijo, da bi obranili človeštvo. Časovno se film Večni dogaja za filmom Maščevalci: Zaključek, zgodba se odvija v dveh časovnih obdobjih. Ena je postavljena v preteklost, ko delujejo kot velika ekipa. Druga zgodba pa je predstavljena v sedanjosti, ko se skupina Večnih zlomi, razdvoji in so zadovoljni, da živijo kot navadni ljudje. 

Navdih za film so dali originalni Marvelovi stripi Jacka Kirbyja »Eternals«, ki so bili prvič objavljeni leta 1976. Njegove zgodbe so ponujale edinstveno priložnost za raziskovanje neznanih časovnih obdobij in različnih še nepoznanih likov za poglabljanje v bogato zgodovino Večnih. So raznolika in močna skupina, kombinacija mislecev in borcev, ki si delijo isto kozmično energijo, a jo vsak posameznik drugače odraža v svojih super močeh. .   

Nov spektakel z naslovom Večni prihaja v režiji Chloé Zhao, ki je za film Dežela Nomadov prejela nagradi Oskar in Zlati globus.