05. 11. 2021 ob 19:00, Kino Velenje

Dune: Peščeni planet

Dogodki

Znanstvenofantastična pustolovščina, 155 min (ZDA, Madžarska, Kanada)
Režiser: Denis Villeneuve
Igrajo: Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem, Zendaya

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Dune: Peščeni planet je spektakularna in mogočna adaptacija znanstvenofantastične klasike Franka Herberta. Zgodba spremlja Paula Atreidesa iz hiše Atreides, sijajnega in nadarjenega mladeniča, rojenega za velike stvari, ki mora odpotovati na najnevarnejši planet v vesolju, da bi zagotovil prihodnost svoji družini in narodu. Znajde se sredi boja za ekskluzivno oskrbo najbolj dragocenega vira, ki obstaja, najdražjim elementom galaksije, ki se nahaja samo na Arrakisu in ki lahko odklene največji potencial človeštva, v katerem bodo preživeli samo tisti, ki zmorejo premagati svoj strah. To je prva načrtovana dvodelna priredba Herbertovega romana iz leta 1965, ki zajema predvsem prvo polovico knjige.