31. 10. 2021 ob 16:00, Kino Velenje

Pri Addamsovih 2

Dogodki

Sinhronizirana animirana družinska komedija, 94 min (ZDA, Madžarska, Kanada)
Režiser: Greg Tiernan, Conrad Vernon
Glasovi: Uroš Smolej, Iva Krajnc Bagola, Lija Trunkelj, Srdan Milovanovič, Maja Končar, Žiga Bunič, Jan Novljan, Blaž Šef, Jernej Kuntner, Amalja Veger Poles, Klemen Bunderla

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Letošnja jesen bo znova strašljiva, saj se vrača ena najstrašnejših, najbolj nevsakdanjih in bizarnih družin na svetu – družina Addams, ki se bo odpravila na družinske počitnice. Starša Morticia in Gomez sta namreč vedno bolj obupana, saj njuna otroka odraščata, se izogibata družinskim večerjam in se oddaljujeta. Da bi poglobili medsebojne odnose, se odločita, da strpata hčerko Wednesday, sina Pugsleyja, strica Festerja in ostale člane družine v svojo strašljivo prikolico in se odpravijo na še zadnje nesrečne družinske počitnice. Pustolovščina po Ameriki jih popelje izven svojih okvirjev, vmes pa celo naletijo na ikoničnega bratranca, pa tudi mnogo drugih čudnih likov. Kaj bi sploh lahko šlo narobe? Drugi del animirane komedije sta znova režirala Conrad Vernon in Greg Tiernan, posneta pa je po likih, ki jih je ustvaril ameriški karikaturist Charles Addams, znan po izjemno temačnih in grozljivih likih.