10. 10. 2021 ob 16:00, Kino Velenje

Neobrzdani Spirit

Dogodki

Sinhronizirana animirana komična avantura, 87 min (ZDA)

Režija: Ennio Torresan,  Elaine Bogan
Igrajo: Isabela Merced, Julianne Moore, Jake Gyllenhaal, Marsai Martin, Mckenna Grace, Walton Goggins, Andre Braugher, Eiza González

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.

Neobrzdani Spirit sledi priljubljeni franšizi, ki se je pričela z animacijo Spirit: Divji žrebec (2002), ki je bila nominirana za oskarja in nadaljevala s televizijsko serijo Svobodni Spirit (2017-2019), ki je prejela emmyja. Dekle Lucky nikoli ni poznalo svoje pokojne matere Milagre Navarro, neustrašne jahalke kaskaderke iz majhnega mesta Miradero. Tako kot njena mama tudi Lucky ni ravno ljubiteljica pravil in omejitev, kar teti, pri kateri dekle odrašča, povzroča nemalo skrbi. Potem ko Lucky izziva svojo usodo s številnimi pobegi, se teta z njo preseli nazaj k dekličinemu očetu Jimu v Miradero. Lucky ni navdušena nad zaspanim mestecem, ko pa spozna divjega mustanga Spirita in se spoprijatelji z dvema dekletoma, se popolnoma spremeni. Ko namerava brezsrčni kavboj s svojo ekipo ujeti Spirita in njegovo čredo ter jih odpeljati v ujetništvo, se Lucky s svojimi novimi prijatelji pogumno poda na neverjetno pustolovščino, da bi rešila konja, ki ji je dal svobodo in smisel, ter ji pomagal odkriti povezavo z materino zapuščino in dediščino Mehike, ki je ni nikoli pričakovala.