24. 09. 2021 ob 20:00, Dom kulture Velenje

Janez Novak

Dogodki

SiTi teater BTC
Komedija

Besedilo: Saša Anočić
Režija, prevod in adaptacija: Dejan Batoćanin in Uroš Fürst
Igrajo: Tadej Toš, Klemen Slakonja in Gregor Podričnik

Janez Novak je vzorčen primerek poštenega državljana, ki živi svoje malo srečno življenje in pridno hodi v svojo nepomembno službo. Lepega dne mu na sistematskem pregledu potrdijo okužbo s skrivnostnim virusom in življenje se mu obrne na glavo. Komedija z izvirnim naslovom Smisel življenja gospoda Lojtrice je delo hrvaškega dramatika, režiserja in igralca Saše Anočića, ki z odštekanim humorjem mojstrsko nastavi ogledalo nesmiselnosti ustroja družbe in usodi posameznika v njej. Predstava je pri naših sosedih velika uspešnica, ki je na sporedu že 14. sezono.
Klemen Slakonja in Tadej Toš, stara znanca SiTi Teatra BTC, in Gregor Podričnik, nedavni prejemnik študentske Severjeve nagrade, vas bodo v stripovski priredbi izvirnika prekužili s humorjem in vas za debelo uro zaprli v karanteno smeha. Za morebitna tveganja bomo upoštevali predpise in uredbe, o stranskih učinkih pa se po ogledu predstave posvetujte med seboj.

Predstava traja 90 minut in nima odmora.

Za ogled predstave je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti.