10. 07. 2021 ob 20:00, Galerija Velenje

Le Ciel de Paris, koncert

Dogodki

Violinistka Inga Ulokina, ki je svojo glasbeno pot oblikovala tudi v Velenju, mlada obetavna harfistka Leto Križanič Žorž in sopranistka Marina Igritskaya bodo s pianistko Olgo Ulokino pripravili glasbeni klasični koncert, ki temelji na francoski glasbi in vodi na glasbeno popotovanje v Francijo. V programu se sprehodijo skozi posebej prefinjeno in elegantno in prepoznavno instrumentalno glasbo francoskih skladateljev iz časa impresionizma: od Debussyjeve Mesečine preko del skladatelja Saint Saena do francoskega šansona. S številnimi prepoznavnimi glasbenimi zgodbami in melodijami poslušalec spoznava skozi zvok koncertne harfe, violine in vokala brezčasne melodije iz bogate zakladnice resne glasbe – tokrat ob violini, harfi in vokalu ter v nekaj skladbah z gostjo, pianistko in violinistkino mamo, domačinko Olgo Ulokino.

Inga Ulokina – violina
Akademska violinistka ruskih korenin deluje kot koncertna mojstrica Zagrebškega komornega orkestra in umetniška vodja Ljubljanskega godalnega ansambla. Magistrirala je summa cum laude na Akademiji za glasbo v Zagrebu in se izpopolnjevala na Hochschüle für Music Köln in na Anton Bruckner Privatuniversität Linz. Je dobitnica nagrad mednarodnih in državnih tekmovanj ter prejemnica Rektorjeve nagrade Akademije za glasbo v Zagrebu. Kot solistka je nastopila s številnimi avstrijskimi hrvaškimi in slovenskimi orkestri. Je umetniška vodja ORIP - Oskar Rieding International Project v okviru katerega deluje mednarodno tekmovanje. Svoje znanje predaje mlajšim generacijam kot pedagoginja na Glasbeni šoli Rogaška Slatina.

Marina Igritskaya – sopran
Mednarodna priznana sopranistka že vrsto let živi in ustvarja v Sloveniji. Je laureatka in dobitnica več nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih, iskana izvajalka lied - a in ruske lirične romance. Je laureatka ruskega državnega tekmovanja v izvedbi liričnih ruskih romanc v okviru Slovanskega festivala v Moskvi in dobitnica naziva "Princesa liričnega lied-a" kot posebne nagrade festivala. Marina Igritskaya ze vrsto let deluje v Sloveniji kot samostojna umetnica in umetniška vodja Mednarodnega glasbenega festivala "Talisman" in je zaposlena kot vodja kulturnih programov v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani. Sopranistko Marino Igritskaya odlikuje posebna lirična barva glasu, ki ima bogato barvo in široki razpon tehničnih zmožnosti.

Leto Križanič Žorž – harfa
Leto Križanič Žorž sodi v vrh slovenskih mladih glasbenikov. Od leta 2007 redno osvaja državna in mednarodna glasbena tekmovanja. Med številnimi vrhunskimi dosežki je osvojila kar 15 prvih mest. Glasbeno pot je začela leta 2007 na Glasbeni šoli Jesenice in jo nadaljevala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru. S 16 leti je opravila preizkus na akademski stopnji državnega konservatorija Jacopo Tomadini v Vidmu, kjer zaključuje študij harfe pri prof. Patrizii Tassini. S svojim bogatim repertoarjem navdušuje občinstvo na samostojnih recitalih, v komornih zasedbah in kot orkestrska solistka. Sodelovala je z uspešnimi mladimi glasbeniki in nekaj priznanimi orkestri… Širša javnost jo je spoznala kot finalistko izbora Evrovizijski mladi glasbeniki 2018 ter na televizijskem Miklavžem koncertu 2019. Je prejemnica podpornega sklada Mladi upi 2019 ter štipendije Ministrstva za kulturo Republike Slovenije.

Olga Ulokina – klavir
Na koncertu se bo predstavila tudi glasbenica, glasbena pedagoginja in pianistka Olga Ulokina, ki že vrsto let živi in ustvarja v Velenju.

Marina Igritskaya - sopran
Marina Igritskaya - sopran
Leto Križanič Žorž - harfa
Leto Križanič Žorž - harfa
Inga Ulokina – violina
Inga Ulokina – violina
Olga in Inga Ulokina (klavir in violina)
Olga in Inga Ulokina (klavir in violina)