06. 11. 2021 ob 20:00, Dom kulture Velenje

Janez Dovč & Sounds of Slovenia

Dogodki

Sporočamo vam, da bomo današnji koncert z naslovom Janez Dovč & Sounds of Slovenia normalno izvedli.  Seveda ob spoštovanju vseh ukrepov, ki so veljali že do sedaj: ob vstopu v dvorano bomo preverili PCT pogoj, obvezna je uporaba mask, pred vstopom v dvorano si razkužite roke, upoštevajte sedežni red na vstopnici ter sledite navodilom hostes za izstop iz dvorane. Prosimo vas, da na dogodek pridete le, če ste zdravi.

Nov odlok, ki začne veljati 8. novembra, prepoveduje organizacijo dogodkov na prostem, ne pa tudi v dvoranah s sedeži. To pomeni, da se bomo lahko na kulturnih dogodkih v dvoranah srečevali tudi v prihodnje.

Z odgovornimi dejanji čuvajmo kulturo in umetnost ter drug drugega!Janez Dovč & Sounds of Slovenia

Gregor Volk – kitara, vokal, violina
Metod Banko – vokal, kitara
Goran Krmac – tuba, bas, elektronika
Janez Dovč – harmonika, elektronika
Boštjan Gombač – pihala, zvočila, glas
Pevska skupina Maroltovke

Prava tradicija ni relikt preteklosti, ki je nepovrnljivo odtekla, je živa sila, ki oživlja in ozavešča sedanjost. (Igor Stravinski: Poetic in Music in the Form of Six Lessons)

Za obisk dogodka je potreben PCT pogoj (prebolel, cepljen, testiran) za starejše od 15 let ter spoštovanje vseh takratnih ukrepov za zajezitev širjenja koronavirusa, ki veljajo za izvajanje kulturnih dejavnosti. 

Pod umetniškim vodstvom harmonikarja in skladatelja Janeza Dovča glasbenice in glasbeniki že od leta 2008 predstavljajo slovensko ljudsko izročilo v sodobnih in živih priredbah. Za najnovejšo produkcijo so pripravili povsem nov repertoar, sozvočje ljudske glasbe in na novo uglasbene poezije pesnic in pesnikov, kot so I. Cankar, O. Zupančič, E. Kocbek, K. Šuler, K. D. Kajuh, S. Kosovel itd. Ustvarjalci so razvili poseben občutek za kontrapunkt med danostjo različnih glasbenih tradicij in svobodo osebnega izraza. Ljudska glasba je spomin iz davnine, odmev prostora, ki v sebi nosi različnost slovenskih pokrajin, avtorska pesem je “vzmet duha” (Kocbek), ki to raznolikost povezuje. S koncertom želijo pokazati, kaj pomeni bogastvo razlik v kulturi, naravi in svetu nasploh. V 13-letnem delovanju so Sozvočja Slovenije/Sounds of Slovenia nastopili na številnih prizoriščih doma in po svetu. Izvrstni ustvarjalci se tokrat predstavljajo z novim programom, ki je aranžmajsko obarvan z akustično, vokalno in elektronsko zvočnostjo.