12. 09. 2020 ob 20:00, Vila Herberstein

Êdna

Dogodki

Skupina Êdna se nam bo predstavila v nadomestnem koncertu za zadnji dogodek v sklopu Abonmaja Klub.

Koncert je zaradi omejitve obiska (Covid 19) namenjen samo abonentom. Zaradi velikega števila abonentov ter upoštevanja ukrepov NIJZ bo potekal na Vili Herberstein. 

Abonmajske kartice veljajo kot vstopnice na prizorišče. V primeru slabega vremena bo nadomestna lokacija velika dvorana Doma kulture Velenje (obvestilo boste prejeli na dan koncerta po elektronski pošti, objava pa bo tudi na spletni strani Festivala Velenje). Sedežni red za dvorano bo prilagojen.

Na dogodkih bomo vestno upoštevali vse ukrepe in priporočila s strani NIJZ in tako varno in odgovorno poskrbeli za naše zdravje.

Mladi izkušeni glasbeniki iz Prekmurja in Štajerske nam ponujajo pisano paleto križanja tradicionalnih ljudskih pesmi iz Prekmurja in Porabja. Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko, saj v svojem slogu preoblačijo tradicionalno z mešanico svetovne glasbe, jazz kabareta, swinga, latino ritmike, popa. Jeseni leta 2018 je pri založbi Celinka izšel njihov debitantski album z naslovom Ajnc, cvaj, draj. Pesmi so vzbudile pozornost nekaterih komercialnih radijskih postaj ter javne radiotelevizije. Na lestvicah domače glasbe so se s prvim singlom večkrat zavihteli na sam vrh. ÊDNA – kreativni glasbeni "stroj" za izjemno proizvodnjo mešanice ljudske pesmi, izvirnosti in glasbene kreativnosti brez meja …