11. 03. 2020 ob 19:30, Dom kulture Velenje

Hej, partizan! - PRESTAVLJENO

Dogodki

V skladu z navodili Ministrstva za zdravje in Nacionalnega centra za javno zdravje v zvezi z virusom SARS-CoV-2 (COVID-19) je koncerta Partizanskega pevskega zbora "Hej, partizan", ki je predviden za 11. marec 2020 ob 19.30 v Domu kulture Velenje, PRESTAVLJEN. Prodane vstopnice ostanejo veljavne za prestavljen datum, ki ga bomo sporočili naknadno.

Zbor bo z orkestrom pod taktirko Iztoka Kocena izvedel koncert Hej, partizan!. Na koncertu bo v osrednjem delu zazvenela istoimenska kantata Radovana Gobca, ki je bila nazadnje izvedena pred približno 50 leti. V približno 40 minut dolgi kantati, nastali leta 1944, se prepletajo motivi večih partizanskih pesmi. Kot solista se bosta predstavila sopranistka Gaja Sorč in baritonist Marko Erzar.

Poslušalci bodo poleg kantate prisluhnili  dvema samospevoma Rada Simonitija, za katera je besedilo napisal Karl Destovnik Kajuh. »Samo en cvet« bo zapela sopranistka Gaja Sorč, »Bosa pojdiva, dekle, obsorej« pa  baritonist Marko Erzar. Sledil bo venček ruskih napevov »Moskovski večeri« v priredbi Scotta Richardsa ter pesem Karla Destovnika Kajuha »Stara žalostna«, za katero je glasbo ob 75. obletnici Partizanskega pevskega zbora napisal Iztok Kocen. Na odru se bo zboru in orkestru ponovno pridružila sopranistka Gaja Sorč. Nastop bo sklenila Simonitijeva »Vstajenje Primorske«.