15. 11. 2019 ob 19:30, Dom kulture Velenje

Moja plesna DNK (My Dance DNA) - RAZPRODANO

Dogodki

Moja plesna DNK je plesni performance, ki vključuje različne plesne tehnike.  Plesni drog je orodje, ki dopušča ogromno svobode, a hkrati postavlja različne bariere, gibalne ter prostorske omejitve, kar daje plesalcem dodatne plesne izzive. Vrteči in statični elementi na plesnem drogu so mnogokrat zahtevne prvine/elementi, v katere je vpeta čustvena komponenta. Gibalna zgodba Moja plesna DNK je vrtinec različnih plesnih stilov in tehnik, ki se odražajo v osebnih gibanjih plesalcev. Kot je molekula DNK nosilka genetske informacije v organizmih, je Moja plesna DNK nosilka plesnih in telesnih izražanj, ki se prepletajo na skupnem plesnem orodju - drogu.  Informacije, dogodki, čustva, podobe, spontanost in ustvarjalnost so vodila, ki so sestavila Mojo plesno DNK. Vsak košček le-te, ki se spoji v prihodnjega, ne more obstajati in ustvarjati brez preteklega, zato je zgodba plesa ob drogu »ponavljajoča« in nikoli končana.

Izvedba: Pipoca Academy
Koreografija: Tanja Tajnik & Pipoca Academy
Plesalke/Polerine: Pipoca Academy (Taja Pipan, Martina Knapp, Dunja Grabner, Tjaša Plaskan, Burja Podlesnik, Tanja Tajnik)
Drogovi: Lupit pole (Stage poles)
Koprodukcija: Festival Velenje
Predstava je nastala ob sofinanciranju MOV.

Vstopnina: 5 EUR

Misli
Pole dance občutim kot harmonijo giba, moči, notranjega miru in hvaležnosti do svojega telesa. Poleg gibljivosti mi je prinesel občutek, da zmorem, če se le dovolj trdno odločim in vztrajam. Kadar sem na drogu, letim preko lastnih omejitev, postavljenih v glavi in se čudim novim dimenzijam dojemanja prostora (Martina).

Pole dance mi pomeni obliko sprostitve. Ko plešem, pozabim na vse skrbi in se počutim živo. Plesni studio vedno zapustim dobre volje (Dunja).

Ples je zame sprostitev, rekreacija in hkrati pobeg od vsakdanjih problemov. Spremlja me skozi celotno življenje. Ko plešem, pozabim na vse (Tjaša).

Na to sem ponosna, ponosna zato, ker se ob tem počutim močna, ker se ob tem počutim enakovredna, enakovredna močnejšemu spolu. Postavljena ob svoje limite, limite, ki mi dopuščajo rasti, rasti telesno in rasti duševno (Burja).

Pole dance je moj prostor za kreativnost in izražanje, ki opominja na doslednost in vztrajnost. Je nežno zavetje ob naporih, ki povrne notranji mir in ustvari hvaležnost. Je predaja znanja in sreče na druge (Tanja).