23. 10. 2019 ob 19:00, Dom kulture Velenje

Poklon skupini Queen - Orkester Slovenske vojske in Omar Naber

Dogodki

Poklon skupini QUEEN - "... it's a kind of magic ..."

Sveže izvedbe legendarnih uspešnic, v doslej še nikoli izvedenih aranžmajih Pihalnega orkestra Slovenske vojske s solistom Omarjem Naberjem, ki si upa stopiti v čevlje največjega in "začarati" množico! Prevzeli vas bodo z magičnimi orkestracijami največjih uspešnic enega od najbolj popularnih in ikoničnih rock bandov vseh časov, kot so: “Somebody To Love”, “I Want to Break Free”, "Radio Gaga”, “Don't Stop Me Now”, “We Are The Champions”, “Show Must Go On”, “I Want It All”, “We Will Rock You” in številnih drugih!

Orkester Slovenske vojske, ki je bil ustanovljen leta 1996, sestavljajo večinoma glasbeniki z akademsko izobrazbo, in šteje 48 glasbenikov. Uspešno pot razvoja orkestra, ki se je v dvajsetih letih delovanja izoblikoval v vitalen, profesionalen in zagnan ansambel, so mojstrsko oblikovali dirigenti njegovih različnih zasedb. Poleg tega so z Orkestrom Slovenske vojske, ki ima povprečno 160 nastopov na leto, radi sodelovali tudi mnogi drugi znameniti dirigenti ter številni vrhunski solisti iz domovine in tujine. Poseben dokaz njegove visoke kakovosti so tudi redna vabila na koncerte in festivale vojaških orkestrov v različne konce Evrope, kjer nastopa kot spoštovanja vreden ambasador slovenske kulture. Za svoje zasluge je leta 1997 prejel bronasto in leta 2006 zlato medaljo Slovenske vojske.

Omar Naber je eden najprepoznavnejših glasbenikov mlajše generacije in je od svoje prve zmage na pesmi Evrovizije leta 2005 nanizal številne hite, istega leta pa je bil tudi najbolj predvajan avtor v Sloveniji. S svojo zmagovalno pesmijo na Emi 2017 "On My Way" je zastopal slovenske barve tudi na Evroviziji v Kijevu. Zdaj bo stopil v čevlje legendarnega Freddieja Mercuryja, frontmana kultne rock skupine Queen, ki je pred 25 leti podlegel bolezni in umrl v 45 letu starosti, še danes pa velja za enega največjih glasbenih legend vseh časov.

Vstopnina: 10 EUR v predprodaji, 15 EUR na dan koncerta