Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeABONMAJIAbonma Mladost


Abonma Mladost

29. november 2017, ob 18.00, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Cankarjev dom in Celinka.si
Tesla
Avtor koncepta, glasbe in izvedbe: Janez Dovč
Režija: Marko Bratuš

Predstava se sprehodi skozi devet poglavij Teslovega življenja, ki s pomočjo glasbe, poskusov, biografskih odlomkov in citatov dostopno predstavijo svet Nikole Tesle, njegovih izumov ter predvsem njegove neizmerne humanistične želje po izboljšavi sveta za naslednje generacije. Tesla se nam predstavi ne le kot znanstvenik in izumitelj, temveč tudi kot rahločuten vsestranski umetnik, neke vrste sodobni Leonardo Da Vinci, čigar način ustvarjanja je najpogosteje spominjal na Mozartovo ustvarjanje glasbe.
Predstava traja 50 minut.


10. januar 2018, ob 18.00, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Improvizacijska predstava
Gverila teater

Gverila je tekmovanje treh režiserjev v ustvarjanju kratkih improviziranih gledaliških prizorov, ki se potegujejo za Zlato Gverila značko. Občinstvo daje predloge in se odloča, ali si je prizor zaslužil značko ali kazen. Ker pri ustvarjanju prizora sodelujejo režiser, scenograf, kostumograf, lučkar, glasbenik in igralci, lahko gledalci iz prve roke opazujejo, kako nastaja gledališka predstava.
Predstava traja 50 minut.


21. februar 2018, ob 18.00, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Lutkovno gledališče Ljubljana
Tajno društvo PGC
Režija: Marko Bulc
Igrajo: Rok Kunaver, Mia Skrbinac, Jan Bučar, Matevž Müller, Voranc Boh, Jernej Kuntner, Miha Arh, Nina Skrbinšek in Nina Ivanič

Tajno društvo PGC je legendarno besedilo, nastalo leta 1958 izpod peresa pisatelja Antona Ingoliča. S priljubljenim in znamenitim Tajnim društvom PGC so odraščale različne generacije mladih. V predstavi Lutkovnega gledališča Ljubljana ta znana in priljubljena zgodba dobi sodobno in aktualno odrsko preobleko.
Zgodba se začne v razredu, v katerem poskuša učitelj Miha nemirnim dijakom razložiti pogojnik: »Heh, otroci, otroci, vi mislite, da ste unikatni, da ste samo vi mladi, lepi in pametni, torej da pred vami nihče nikoli ni bil mlad, lep in pameten. Kaj pa, če bi vam rekel, da sem bil sam prav tak, kot ste vi zdaj?« reče in začne pripovedovati zgodbo o svojih šolskih letih. Pred gledalci se odvije na pol pripovedovana, na pol odigrana zgodba o tajnem društvu PGC, članih tega društva, kritični poeziji, ki so jo lepili po oglasnih deskah v šoli in drugih javnih institucijah, ravnatelju in njegovemu zvestemu pomočniku hišniku, ki sta v imenu discipline društvo preganjala, in o koncu, v katerem člani društva ne pokažejo samo poguma, ampak tudi odkritosrčnost in poštenost.
Predstava traja 1 uro in 20 minut.


14. marec 2018, ob 18.00, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Od tišine do glasbe
Glasbena komedija – koncert za anekdoto in klavir
Avtorja: Jure Ivanušič in Marko Vezovišek
Izvedba: Jure Ivanušič

V predstavi Od tišine do glasbe bomo na zanimiv in privlačen način, z anekdotami in šalami prepotovali celo zgodovino in fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti. V svojem ilustrativnem, duhovitem, a vendar strokovno verodostojnem, virtuoznem ter tematsko in žanrsko bogatem nastopu se igralec Jure Ivanušič mojstrsko prelevi iz ene glasbeno relevantne vloge v drugo; od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glasbenega kritika. Od kamene dobe do Rolling Stonesov, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona, od uverture do aplavza.
Predstava traja 60 minut.

 

Vpis starih abonentov bo od 4. 9. 2017 do 9. 9. 2017.

 

 
Izdelava spletnih strani: AV studio