Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeABONMAJIAbonma Mladost


Abonma Mladost

Sreda, 1. februar 2017, ob 18.00, dom kulture Velenje, velika dvorana
Društvo za kulturo in izobraževanje Impro
Impro predstava
Spontanost, sodelovanje in smeh – trije S-ji improvizacije!
Nastopajo: Peter Frankl, Maja Trampuš in Jan Hrušovar
Gledališka improvizacija je oblika gledališča, v katerem se vsak prizor gradi sproti, brez vnaprej pripravljenega scenarija. Improvizatorji na podlagi predlogov gledalcev igrajo kratke improvizirane prizore, v določenih trenutkih pa lahko posebej navdušen član gledalcev postane tudi del prizora / predstave na odru. Spontanost, sodelovanje in smeh – trije S-ji improvizacije!
Predstava traja 1 uro.


Sreda, 1. marec 2017, ob 18.00, dom kulture Velenje, velika dvorana
Gledališče Koper in Cankarjev dom Ljubljana
Kako osvojiti fanta (4 simpl koraki)
Režija: Matjaž Latin
Igrajo: Urška Taufer, Patrizia Jurinčič, Lovro Finžgar, Ilija Ota
Nekje v Ljubljani. Čas med božičem in novim letom. Šestnajstletnici Maja in Laura sta sošolki in najboljši prijateljici, zato med njima ni skrivnosti. Tudi takrat ne, ko Maja zaupa Lauri, da se je zagledala v Matica, največjega frajerja v razredu, ki je žal ne opazi. Laura ji svetuje, kako naj fanta osvoji, in »lov« se lahko začne. A bolj kot najstniška ljubezenska zgodba je v mladinski igri Urške Taufer pomembnejši socialni vidik. Majina na videz popolna družina v sebi skriva razdor in sovraštvo med starši, ki doseže vrh v njuni ločitvi na novega leta dan. Laurina zgodba pa razkriva odraščanje brez očeta, nenehno željo po njegovi vrnitvi, naključno srečanje z njim in njegovo vrnitev domov, kjer po letih zapora in klošarjenja po ljubljanskih ulicah znova dočaka novo leto v krogu družine. Besedilo, prepleteno s songi, rapanjem in plesom, se hudomušno, a vendar kritično dotakne tudi izobraževalnega sistema, ki je za mlade vedno večja prisila ter brez posluha za želje, sposobnosti in interese posameznikov.
Predstava traja 50 minut.


Sreda, 5. april 2017, ob 18.00, dom kulture Velenje, velika dvorana
Mestno gledališče Ptuj in Mini teater Ljubljana
Mahmud
Gledališka predstava
Režija: Peter Srpčič
Igrata: Iuna Ornik / Neva Jana Flajs, Simon Šerbinek
V predstavi stopita pred šolski razred mož in žena, starša fanta z imenom Mahmud, ki sta prišla prosit sošolce, da njunega sina sprejmejo takšnega, kot je: z njegovo kulturo in navadami. Skozi njuno pripoved se na človeški in pretresljiv način slika zgodba o ljudeh, ki so prisiljeni zaradi krutih in nečloveških okoliščin, s katerimi se ti ljudje soočajo v svojih domovinah, bežati iz svojega rojstnega kraja. Tako se znajdejo v okolju, ki jim ni domače, kjer živijo ljudje na način, ki jim je tuj. Reza in Maryam sta pribežala k nam iz Sirije, ker nista hotela, da bi njun sin Mahmud moral pri rosnih 11 letih v vojsko. Tako si uredita lažne papirje in malo pred tem, ko bi pobegnila, Reza pristane v zaporu. Tako k nam najprej prebegneta Maryam in Mahmud  in nato od tu ob pomoči prijateljev organizirata vse potrebno za Rezin pobeg iz zapora. Pobeg se ob pomoči podkupljivih stražarjev posreči, in ko beži iz svoje domovine, se nekje ob meji znajde sredi minskega polja.
Predstava traja 50 minut.


Sreda, 16. november 2016, ob 18.00, dom kulture Velenje, velika dvorana
II. osnovna šola Celje in Gimnazija Celje - Center
Jason Robert Brown, Dan Elish, Robert Horn, Anja Ivakič
Muzikal 13 (#trinajst #dMjuzikl)
Glasbeno-gledališka predstava
Režija: Lidija Pogačnik Korun
Igrajo: učenke in učenci II. osnovne šole Celje ter dijakinje in dijaki Gimnazije Celje – Center, glasbena zasedba: The Takeover
Muzikal 13 ameriškega skladatelja J. R. Browna, eden najuspešnejših mladinskih muzikalov na Broadwayu, govori o zanimivih letih najstništva in odraščanja. Teme, kot so razumevanje, medkulturni in medgeneracijski dialog, ki se vijejo skozi kopico komičnih dogodko,v odetih v pop-rock ritme,  na svojstven način slikajo nepozabna najstniška leta, skozi katera mora čisto vsak.
Predstava traja 1 uro in 20 minut.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio