Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeABONMAJIMini Pikin abonma


Mini Pikin abonma

21. oktober 2017, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Teater za vse, Jesenice
Šivilja in škarjice
Lutkovna predstava
Avtor: Dragotin Kette
Priredba: B. Gašperčič

Na gradu živi in dela pridna šivilja Bogdanka. Bogdanka ima lepe obleke, njena edina prijateljica je drobna ptička. Nekega dne si Bogdanka zaželi takih škarjic, ki bi kar same rezale. Želja se ji uresniči, toda grajska gospa hoče te škarjice zase. Zato Bogdanko spodi z gradu, potem pa sama preizkusi škarjice. Seveda pa škarjice ubogajo samo Bogdanko.


11. november 2017, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Kulturni zavod Kult
Od kod si pa ti, kužek
Igrana predstava
Avtorica: Eva Jagodic
Režija in dramaturgija: Tatjana Peršuh
Igrata: Polona Peršuh in psiček Kan

Od kod si pa ti, kužek? je gledališka predstava, namenjena mlajšim gledalcem. Na odru lahko poleg igralke spremljamo čisto pravega in navihanega psička, ki se skupaj z igralko odločita spoprijeti s svetom in odpeljati novim dogodivščinam naproti. Med njima se stke tesna vez in kmalu spoznata, da drug drugemu nista več le znanca, pač pa čisto prava prijatelja.

 


17. februar 2018, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Lutkovno gledališče Ljubljana
Medved in mali
Lutkovno-igrana predstava
Avtorica: Katja Gehrmann, režija: Ivana Djilas, igrajo: Urška Hlebec, Maja Kunšič, Iztok Lužar


Medved in mali je na videz preprosta zmešnjava. Nekega dne se iz izgubljenega jajca izleže raček, ki že od samega začetka misli, da je medved. Medvedov obraz je namreč prvo, kar zagleda.
Za črkami zgodbe in drevesi namišljenega gozda se skriva nekaj izjemno pomembnih vprašanj o sobivanju in sprejemanju drugih. Ali je vse, kar je videti drugače, tudi zares tako drugačno od nas samih? Koliko svojega časa in pozornosti smo pripravljeni nameniti odnosom z drugimi ljudmi?


10. marec 2018, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Lutkovno gledališče Maribor
Žogica Marogica
Marionetna lutkovna predstava
Avtor: Jan Malik
Režija: Tine Varl
Igrajo: Miha Bezeljak, Barbara Jamšek, Danilo Trstenjak in Elena Volpi

Zgodba češkega lutkarja o Žogici Marogici velja v Sloveniji za lutkovno klasiko. Tokrat bo obiskala naš oder mariborska predstava. Zgodba pripoveduje o babici in dedku, ki živita sama. Nekoč ju s svojim obiskom preseneti žogica, ki zna govoriti in je lačna. Babica in dedek odhitita po mleko in kruh, žogico, ki ostane sama doma, pa skozi okno opazi Zmaj Tolovaj, ki že vidi, kako krasna igrača bi bila to za njegove zmajčke. Marogica se mu najprej upira, ko pa po nesreči razbije lonček, se hitro oprime Tolovajevega repa in skupaj odletita v neznano. Žalostna dedek in babica se z bobnom in lajno odpravita, da jo poiščeta …

 

Vpis starih abonentov bo od 4. 9. 2017 do 9. 9. 2017.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio