Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeABONMAJIMini Pikin abonma


Mini Pikin abonma

Sobota, 4. februar 2017, ob 9.30 in 11.00, dom kulture Velenje, mala dvorana
Gledališče Bičikleta
Oton Župančič
Mehurčki
Lutkovna predstava
Režija: Barbara Bulatović
Igra: Brigita Leban
Ob slovenskem kulturnem prazniku bodo na odru oživeli junaki iz priljubljenih Župančičevih Mehurčkov. Otroške pesmice so se ujele v lutkovni čebelnjak. Prav ta Zmaj, ki leti visoko visoko, in tiste Žabe, ki so čakale na dež. Tudi Zima zima bela, ki je rada pela, Stari medo je prišel po polno skledo meda in prispelo je Pismo iz daljne dežele. Ter seveda naš in vaš Ciciban s čebelo, ki rad skoči na koleno in si umije roke, ko mu ptičica tako veleva. Pa tudi, ko je zaspan, se prikrade k nam.
Z rimo prežeta in z lutkami interpretirana predstava Mehurčki otrokom približa nekatere že  ponarodele pesmice Otona Župančiča. Ponese nas v svet cicibanov, ki je danes za odtenek drugačen.
Predstava traja 30 minut.

 


Sobota, 4. marca 2017, ob 9.30 in 11.00, dom kulture Velenje, mala dvorana
Lutkovno gledališče Ljubljana
Svetlana Makarovič
Sapramiška
Lutkovna klasika
Režija: Nace Simončič / Brane Vižintin
Letos praznujemo 40 let slikanice in 30 let od premierne postavitve te legendarne pravljice. Lahko bi rekli, da v vseh teh letih praktično ni otroka, ki ne bi spoznal Sapramiške.  
Mala siva miška se je nekega dne znašla iz oči v oči z mačko, ki je bila tako presenečena, da ji je ušla kletvica 'sapramišnazaj'. In tako je dobila Sapramiška svoje ime. In potem je imela rojstni dan in ji je teta Grizelda podarila tri prekrasne lešnike. In potem se ji je zlomil tisti nesrečni 'vob' in je morala kljub prijazni 'pomoči' veverice in žabe Regice obiskati zobozdravnika, doktorja Detla. Tako je prišla v zgodovino kot prva miška, ki je zbrala toliko poguma, da je sedla na zobozdravniški stol. In postala je slavna doma in po svetu.
Predstava traja 45 minut.


Sobota, 12. november 2016, ob 9.30 in 11.00, dom kulture Velenje, mala dvorana
Mini teater Ljubljana
Pernila Stalfet
Kakčeve dogodivščine (Zgodba o kakcu)
Intermedijska predstava za otroke
Režija: Ivica Buljan
Izvajalca: Jose in Petja Golec Horvat
Očarljiva švedska otroška zgodba Pernille Stalfelt je končno tudi v gledališču! Zgodba duhovito in zabavno ter brez zadržkov in tabujev pojasnjuje temo, ki otroke neverjetno zanima in zabava. Po Kakčevih dogodivščinah (Zgodbi o kakcu) nas popeljeta dr. Ek in dž. Ekica, ki temo kakca in kakanja skupaj z otroki obravnavata zelo natančno in z brezmejnim humorjem.
Opazujeta njegovo obliko, ki včasih spominja na klobaso, spet drugič pa je lahko podoben storžu, vijaku ali kokosu, primerjata barvo in gostoto glede na to, kaj (po)jemo, spomnita nas, kako je, ko nas muči driska, kaj se zgodi, ko smo zaprti, in kako pomembno je, da otroci nosijo pleničke. Skupaj z otroki ugotavljata, kaj so kravjeki, kaj bobki, kurjeki, konjske fige in kaj golobčki, otroci pa se ob tem ves čas neizmerno zabavajo.
Toda kakec ni koristen le za naše zdravje. Otroci izvejo, da se kakec lahko spremeni v koristno gnojilo, zaradi katerega cvetijo rožice in rastejo jagode, v Afriki pa iz kakca gradijo celo hiše! Če ne prej, tako po predstavi 'vsak že dobro ve, da brez kakanja ne gre!'
Predstava traja 35 minut.

 


Sobota, 7. januar 2017, ob 9.30 in 11.00, dom kulture Velenje, mala dvorana
Glasbena mladina Slovenije
Črni saksofon
Glasbena pravljica
Izvajalci: Mojca Kolar (flavta, pripoved), Tomaž Nedoh (saksofon) in Tomaž Kolar (klarinet, preostala glasbila)
Glasbena predstava o prijateljstvu, doseganju ciljev, željah in trudu za njihovo izpolnitev, učenju, odraščanju in spremembah, povezanih z njimi. Pripoveduje Mojca, poleg saksofona pa poslušalci spoznajo še afriško lutnjo, španski gambei, klarinet, indonezijsko ragljo, kljunasto flavto, irsko piščal, kitajski hulusi in lončeni bas. Glasbeni del pravljice je kombinacija posnete spremljave različnih glasbenih zvrsti in igranja na inštrumente v živo.
Predstava traja 45 minut.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio