Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeABONMAJIMini Pikin abonma


Mini Pikin abonma

Sobota, 20. oktober 2018, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Lutkovno gledališče Ljubljana
Škrt škrt kra čof!
Lutkovna predstava
Avtorica: Kitty Crowther
Režija: Ivana Djilas
Igrajo: Brane Vižintin, Aja Kobe, Klara Kastelec


Predstava Škrt škrt kra čof! v zgodbi o malem žabcu Jerku, ki ga zvečer preganja neznan zvok, natančno opiše otroški strah, ki ga odrasli pogosto ne jemljemo dovolj resno, ob tem pa tudi frustracijo staršev, ki ne morejo več vstopiti v otroški svet, zato se jim zdijo ti strahovi prazni in nerelevantni. Tako Jerkov očka vztrajno trdi, da pošasti z imenom Škrt škrt kra čof ni, dokler ga Jerko ne »prežene« iz postelje in mora iti očka spat v njegovo sobo. Takrat tudi sam zasliši čuden zvok …
Predstava je narejena po istoimenski slikanici belgijske ilustratorke in pisateljice.
Predstava traja 40 minut, starost 3+

Sobota, 24. november 2018, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Lutkovno gledališče Fru Fru in Hiša otrok in umetnosti
Diči diča
Igrana predstava
Režija: Irena Rajh
Glasba: Nino de Gleria in Špela Avsenak
Igrata: Ana Špik in Anže Virant


Deklica v svoji sobi. Osamljeno se prestopa po njej, dokler ne zagleda zelene vrvice, ki visi iz njenega zabojčka za igrače. In na koncu vrvice je privezan majhen lesen konjič. Kar naenkrat se konjiček začne gugati sam od sebe, zelena vrvica pa na steni izrisuje neznano čarobno pokrajino. Deklica najde vedno nove predmete in igrače, ki oživijo v črtni risbi sveta na steni.
Predstava je kolaž otroške poezije Otona Župančiča v sodobni in sveži glasbeni preobleki. Vsak  košček kolaža s svojo zgodbo in likovno podobo, ki temelji na otroških risbah, pričara celostno gledališko izkušnjo za najmlajše.
Predstava traja 40 minut, starost 2+ 


Sobota, 19. januar 2019, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Gledališče Lalanit
Travnik čarobne lepote
Dramska lutkovna predstava za otroke
Režija in izvajanje: Iuna Ornik in Romana Ercegović
Besedilo, dramaturgija, glasba: Romana Ercegović
Scenografija in lutke: Iuna Ornik


Predstava o vrednotah prijateljstva in plemenitosti srca spodbuja otrokovo ustvarjalnost in zaupanje vase. Prijazna, nenasilna igrica govori o darovih, ki jih ima vsak od nas skrite v sebi, o naši dragocenosti in notranji lepoti, zato je lahko velika spodbuda vsakemu otroku na poti odraščanja, ko je marsikdaj soočen z vrednotami, ki so v nasprotju z razvijanjem ustvarjalne in srečne osebnosti. Ustvarjalci predstave menijo, da otroci, tako kot pravzaprav tudi mi – njihovi starši in vzgojitelji, v svojem vsakdanjem življenju potrebujemo tovrstno spodbudo. Verjamejo, da je pomembno, da jo dajemo drug drugemu in da je umetnost lahko čudovita priložnost, da nas spomni na preproste, a resnično pomembne stvari v življenju.
Predstava traja 35 minut, starost 3+


Sobota, 2. marec 2019, ob 10.30, Dom kulture Velenje, mala dvorana
Gledališče Zapik
Zgodba na gumbe
Igrana predstava
Režija, dramaturgija, likovna oprema, glasba in izvedba: Igor Cvetko in Jelena Sitar


V cirkusu ste gotovo že bili, kajne? Pa v takem, v katerem namesto artistov nastopajo gumbi, ki požirajo meče in ogenj, hodijo po vrvi, igrajo na citre? Pri nas boste videli tudi to. Pa še pravljico o dečku, ki bi rad stekel na travnik in tam spustil zmaja. A kaj ko je to narisani deček, ki mu slikar ni narisal nog … No, na srečo se vse dobro konča in zaključi z najbolj nevarnimi cirkuškimi točkami – gumbov seveda.
Predstava traja 35 minut, vse starosti otrok

 
Izdelava spletnih strani: AV studio