Ideogram fotoaparata

Festival VelenjePOLETNE KULTURNE PRIREDITVETorkove igrarije


Torkove igrarije

Igrarije – Poletje na travniku
Travnik pri Domu kulture Velenje, vsak torek od 10.00 do 12.00 ter od 17.00 do 19.00.

Torek, 3. julij 2018
Tovarna igrač
Festival Velenje - Galerija Velenje
Spoznavanje otroškega izročila skozi igro je pomemben del naše kulturne dediščine. Vabljeni na ustvarjalno delavnico, kjer se bomo skupaj odpravili na potovanje v svet otroštva dedkov in babic in si izdelali igrače, kot so jih poznali nekoč.

Torek, 10. julij 2018
Vilinsko rajanje s čarovnicami
Knjižnica Velenje
Nekdaj so v naših krajih prebivale dobre vile ter hudobne čarovnice. Veliko zgodb o njih še danes kroži med ljudstvom. Vile so rade pomagale ljudem, čarovnice pa so jim nagajale, kjer je le bilo mogoče. Da skrivnost čaranja ne bo izginila iz naše doline, se bomo pod krošnjami dreves lotili izdelovanja čarobnih pripomočkov. Program pripravlja Stanka Ledinek.

Torek, 17. julij 2018
S Poskokom po Šaleški dolini
Zavod za turizem Velenje
Skupaj bomo prebrali zgodbico o Poskoku po Šaleški dolini in spoznali njegovega prijatelja Pozoja.
Čaka nas ustvarjalno in igralno druženje. Igrali bomo družabno igro o Zmajčku, izdelali bomo lastno igro Spomin s Poskokom ter ustvarjali risbice o Velenju in Šaleški dolini.

Torek, 24. julij 2018
Mojčin lepi svet
Plesna šola Spin
Skozi glasbo in ples bodo otroci spoznavali pisan svet narave. Zaplešite z nami in Mojco na čudovitem prizorišču v senci dreves.

Torek, 31. julij 2018
Muzejske skrivnosti
Muzej Velenje
Muzeji so tisti, ki varujejo, preučujejo in ohranjajo našo kulturno dediščino. Skupaj z velenjskimi muzealci bodo otroci lahko raziskovali različne zanimive in posebne muzejske predmete in ustvarjali v muzejskih delavnicah.

Torek, 7. avgust 2018
S čopičem ustvarjamo spomine
Društvo šaleških likovnikov
Pod krošnjami dreves bodo otroci s čopičem v roki na platna prenesli svoja opazovanja in spomine.

Torek, 14. avgust 2018
Indijansko poletje z Lutkovnim gledališčem Velenje
Festival Velenje – Lutkovno gledališče Velenje
Lutkovno gledališče Velenje vas bo popeljalo v svet Indijancev. Naučili se boste indijansko uspavanko, se igrali indijanske igre, si ogledali kamišibaj predstavo o Indijancih in si izdelali indijansko lutko. Poleg tega se boste lahko igrali s številnimi lutkami različnih tipov. 

Torek, 21. avgust 2018
Zaplešimo s Plesnim studiom N
Plesni studio N
Skupaj z mladi plesni ustvarjalci se bomo poglobili v snovno in nesnovno dediščino: naravne in kulturne znamenitosti, šege, navade, običaje, tradicionalne dogodke … Vse, kar je Plesni studio N predstavil v predstavi Ostanki preteklosti, bodo z obiskovalci Poletja na travniku raziskovali na nov način. Kako se vrti mlin? Kako teče kurent? Kaj delajo hišni škrati?


Torek, 28. avgust 2018
Mali prstki, veliki ustvarjalci
Mladinski center Velenje.
Ustvarjalna delavnica za otroke z Valentino Cehner. Pletemo niti, v niti lovimo sanje. Prebudimo ustvarjalnost in stopimo v svet, kjer domišljija nima meja. 

V primeru slabega vremena torkove igrarije odpadejo.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio