Ideogram fotoaparata
Fotogalerija

Festival VelenjeABONMAJIMaksi Pikin abonma


Maksi Pikin abonma

Sobota, 28. januar 2017, ob 10.30, dom kulture Velenje, velika dvorana
Zavod Kult
Wilhelm Busch / Svetlana Makarovič
Picko in Packo
Gledališka predstava
Režija: Gregor Čušin
Igrajo: Andrej Murenc / Luka Cimprič / Jernej Čampelj, Saša Klančnik
Kdo med nami ne pozna zgodbe o dveh mulcih, polnih neposredne, iskrive in nagajive energije, ki se neznansko zabavata ob zganjanju svojih norčij? S tem nam kažeta svet zanimiv, zabaven in tako blizu. Če imamo domišljijo in polno glavo neumnosti, je lahko zabava zunaj v resničnem svetu veliko bolj nora kot pa za štirimi stenami z miško ali daljincem v roki. Predstava, ki ruši starostne in domišljijske ovire, bo zaradi svojstvenega humorja in izvirnosti pri gledalcih vseh starosti izzvala veliko smeha, zabave in sprostitve. Otroci se bodo rade volje poistovetili z dvema junakoma, ki sta polna idej in jih tako z lahkoto in za zabavo uresničujeta. Odrasli pa bomo ob igrivosti glavnih junakov zopet odkrivali košček tistega otroškega v sebi.
Predstava traja 35 minut.


Sobota, 11. februar 2017, ob 10.30, dom kulture Velenje, velika dvorana
Pionirski dom Ljubljana
Svetlana Makarovič
Show strahov
Muzikal
Režija: Violeta Tomič
Igrajo: Teja Bitenc, Urša Strehar Benčina, Mira Petek, Tanja Stojanović, Eva Bezek, Matija Klasinc in David Meze
Show strahov je zgodba o tem, česa vsega nas je lahko strah. Je zabavna pripoved o najrazličnejših strahcih. Vsak si ustvari svoj strah, strahovi pa radi že na prvem vogalu prežijo na nas v različnih podobah: strašijo nas črna vdova, najstrašnejša med pajki, ognjeviti zmaj, ki se je prikradel naravnost z Ljubljanskega gradu, mali vampir, ki se sebe boji še bolj kot kdorkoli drug, volkodlak iz Rdeče kapice, ki je že pozabil svojo osnovno zgodbo, bavbav, ki bi rad pohrustal take otroke, ki nočejo jesti, siva sluza, ki krade spanec z lepljivim kašljem in prehladom, ne manjkajo pa tudi robustna in škodoželjna dvojčka TemRazbov in že davno pokojna baronica von Tintengern, ki e od hude žeje  lovi  črnilo pisateljev.
Na koncu tega strašnega in zabavnega muzikala ponovno spoznamo, da je strah na sredini votel, okrog ga pa nič ni.
Predstava traja 50 minut.


Marec 2017, ob 10.30, dom kulture Velenje, velika dvorana
Mini teater Ljubljana
Hans Christian Andersen
Mala morska deklica
Gledališka predstava
Režija: Ivica Buljan
Igrata: Pia Zemljič in Gregor Gruden
Med vsemi Andersenovimi besedili ima Mala morska deklica zaradi posebne zgradbe, tenkočutnega sloga in virtuozne pripovedne veščine prav posebno mesto. To je zgodba o deklici iz kraljevskega sveta podmorja, ki si je svoj ljubek rep morske deklice silno želela zamenjati za noge samo zato, da bi lahko prišla na kopno  do kraljeviča, ki mu je po strašnem brodolomu rešila življenje. Samo prava ljubezen človeka jo lahko naredi za žensko. Odloči se, da bo žrtvovala vse, samo da bi dobila človeško podobo. Morski čarovnici v zameno za noge dá svoj krasen glas. Vsak korak ji povzroča strašno  ostro bolečino, kot da bi hodila po konicah noža. Vendar je zgoraj, na kopnem, kraljevič ne prepozna, ne ve, da je prav ona tista, ki ga je rešila pred pogubo, in se pripravlja na poroko z lepotico iz sosednjega kraljestva. Nema morska deklica pa trpi. Njene sestre jo prepričujejo, naj se vrne v podmorje k očetu in babici ... Bo njena ljubezen uslišana?
Predstava traja 45 minut.


Sobota, 22. oktober 2016, ob 10.30, dom kulture Velenje, velika dvorana
Slovensko komorno glasbeno gledališče / Festival Velenje / Cankarjev dom
Stephen McNeff / Mike Kenny
Nežni velikan
Premiera opere za otroke v enem dejanju
Glasba: Stephen McNeff
Režija: Kaja Tokuhisa
Nastopajo: Eva Černe (sopran), Irena Yebuah Tiran (mezzosopran), Matjaž Stopinšek (tenor), Rok Bavčar (bariton), Rok Koritnik (tenor) in Komorni ansambel Slovenskega komornega glasbenega gledališča (flavta / piccolo, violončelo, harfa, tolkala, klavir)
Prva predstava Maksi Pikinega abonma bo premiera, ki jo pripravljamo v koprodukciji s Slovenskim komornim glasbenim gledališčem in ljubljanskim Cankarjevim domom.
Nežni velikan je komorna opera za otroke in njihove družine. Napisana je bila leta 2006 za opero Covent Garden. Libreto je napisan po knjigi Michaela Morpurga z istim naslovom. Opera vsebuje pomembne teme, s katerimi se otroci poistovetijo in jih zadevajo: neprimernost izključevanja drugačnih iz družbe (velikan je fizično drugačen in ne zna govoriti, zato ga vaščani sprva izključujejo), ekološka tematika (onesnaževanje, skrb za okolje). S predstavo, ki je v slovenščini, želimo dati otrokom eno prvih opernih izkušenj in jim vzbuditi ljubezen do opere ter zavedanje, da je namenjena tudi njim.
Predstava traja 70 minut.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio