Ideogram fotoaparata

Festival VelenjeABONMAJIMaksi Pikin abonma


Maksi Pikin abonma

12. maj 2018, ob 17.00, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Lutkovno gledališče Ljubljana
Groznovilca
Igrana predstava
Avtorica: Jana Bauer
Režija: Matjaž Farič
Igrajo: Anita Gregorec, Miha Arh, Nina Ivanič, Nina Skrbinšek, Jernej Kuntner, Rok Kravanja, Rok Kunaver, Jan Bučar, Urška Hlebec, Sonja Kononenko

Simpatično poredna junakinja živi nekje daleč in prileti v gozd v čajniku z balonom. Čarobna mivka, ki jo Groznovilca podtakne živalim, povzroči same težave in ponuja prav dovolj prismuknjene potegavščine za razvijanje številnih zapletov. Groznovilčini nasprotniki so pestra in nenavadna druščina živali: polž, jež, sova, veverica, medved in drugi liki, ki pa kljub vsemu na koncu postanejo njeni prijatelji.
»Ste pomislili, da v vsaki hosti kdo nerga, drugi nenehno kriči, da bo konec sveta. Tretji zmeraj vse zamudi in četrti je včasih tako nor, da se za njim kadi. Največji med njimi ni najbolj bister po naravi in seveda tu doma je še modrec pravi. K njim na obisk je prišla ravno takšna vila, ki na glavo je obrnila vsa njihova pravila.«


27. januar 2018, ob 10.30, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Zavod En-knap
Hud pesjan
Plesna predstava
Avtorji: Marijan Vodopivec, Iztok Kovač, Jera Ivanc
Koreografija: Iztok Kovač
Izvajalci: EnKnapGroup: Ana Štefanec, Luke Thomas Dunne, Jeffrey Schoenaers, Lada Petrovski Ternovšek, Matea Bilosnić in Gilles Noël

Poznate pesmico Hud pesjan, ki je nastala že kar pred nekaj leti, ko so bili očki in mamice še majhni (ali pa jih sploh še ni bilo na svetu)? Takrat je živel en strašen pesjan, ki je hodil po svetu in jedel ljudi – iz njih si je skuhal juhico, kosti oglodal, juhico pa spil. A veselje je trajalo le, dokler ni hotel v kotel vreči vraga. Ta je bil bolj pesjanski od pesjana – kako ne, saj je bil sam peklenšček …, pa si je privoščil pesjansko juhico. Kaj to pomeni? Da je pesjana doletelo natanko to, kar je sam prej počel drugim – končal je v juhici. Mislite, da se je do danes kaj spremenilo? Seveda se je! Zdaj so se pesjani namnožili in so še bolj – groza in strah, fuj in fej – pesjanski. Takrat naletijo na Vražičko. Zvita punca je prišla od staroslovanskega boga Svaroga, da jih nauči kozjih molitvic.
Iztok Kovač in plesalci skupine EnKnapGroup so ustvarili novo izjemno otroško predstavo, tokrat za pogumne otroke.


Marec 2018, ob 10.30, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Prešernovo gledališče Kranj
Muca Copatarica
Igrana predstava
Avtorica: Ela Peroci
Režija: Katja Pegan
Dramatizacija in songi: Desa Muck
Igrajo: Vesna Pernarčič, Aljoša Ternovšek, Miha Rodman, Matjaž Višnar, Darja Reichman, Pavel Rakovec, Desa Muck

Zvečer, ko otroci ležejo spat in ne pospravijo svojih copat, njihove mame tuhtajo, kaj narediti, da bi bilo naslednji večer enkrat drugače in da bi svoje ljube otročičke končno naučile redoljubnosti. In ko se otroci zjutraj zbudijo in ugotovijo, da copat ni, si mame izmislijo Muco Copatarico, ki nerednim otrokom odnese copatke. Ko otroke zazebe v njihove male nožice, hitro na svoji koži spoznajo, zakaj je dobro pospraviti copate – da jih lahko takoj obuješ. Tako jim ne preostane nič drugega, kot da se bosi odpravijo v gozd in jih poiščejo pri Muci Copatarici. In glej ga zlomka: po dolgem iskanju v beli hišici res zagledajo belo puhasto muco, ki se je rodila v domišljiji zaskrbljenih mam in oživela pred presenečenimi otroškimi očmi. Oživela v vsej svoji kosmati mehkobi, da bi otroke s pomočjo pravljice naučila, kako je pospravljanje zanje samo koristno.
Nagrada za poseben umetniški dosežek za skupinsko igralsko kreacijo na festivalu Zlata paličica v Ljubljani, 2009 in zlata pika za najboljšo predstavo na 21. Pikinem festivalu v Velenju.

Vpis starih abonentov bo od 4. 9. 2017 do 9. 9. 2017.


14. oktober 2017, ob 10.30, Dom kulture Velenje, velika dvorana
Festival Velenje - Plesni teater Velenje
Pika praznuje rojstni dan
Plesna predstava
Koreografija: Nina Mavec Krenker
Asistentka koreografije: Polona Boruta
Avtorja: Astrid Lindgren, Marjan Marinšek

Zgodbo o Piki Nogavički poznajo otroci po vsem svetu, tako majhni kot veliki. V Velenju je še posebej aktualna in dobrodošla. Pika je živahna deklica, ki je vedno pripravljena na nove dogodivščine. Je radovedna, navihana in nikoli ni pri miru. Njeno življenje je ena sama pustolovščina. Tokrat Pika praznuje rojstni dan, ki ni čisto navaden, kot se spodobi za Piko, ampak je precej drugačen. Njeno zgodbo smo po nekaj letih obnovili in ujeli v barvito, pikastih dogodivščin polno plesno pravljico.

 
Izdelava spletnih strani: AV studio